Text

Fortbildning för yrkesverksamma i förskola och skola

Vill du utvecklas i ditt arbete? Letar du efter ett webbinarium eller en föreläsning som är intressant? Beroende på vad du är ute efter så kan du hitta svaren på hur du går vidare på denna sida.

Poänggivande kurser

MDU erbjuder både poänggivande kurser och andra former av utbildningar för medarbetare som arbetar i förskola och skola. På uppdrag av Skolverket ges bland annat kurser inom Lärarlyftet. Den typen av kurser kan du utforska och ansöka till via följande länk Länk till annan webbplats..

Uppdragsutbildningar

I samverkan med Skolverket och skolhuvudmännen skräddarsyr MDU utbildningar efter de specifika behov som finns på respektive enhet eller kommun. Dessa utbildningar är avtalsbundna och presenteras inte här. Om du är intresserad av uppdragsutbildning ta kontakt med Mälardalens kompetenscentrum för lärande Länk till annan webbplats..

Kortare utbildningstillfällen

Det erbjuds också kortare webbinarier och föreläsningar på plats som både MDU och kommunala aktörer ansvarar för. Dessa presenteras i vår kalender.

Skolverket och Specialpedagogiska skolmyndigheten (SPSM) erbjuder även webbinarier som vi delvis länkar till från vår kalender men hela utbudet framgår av Skolverkets kalender för webbinarier och konferenser Länk till annan webbplats. eller i SPSMs kalender för kurser och aktiviteter Länk till annan webbplats..

Fortbildning från andra aktörer

Öppna webbinarier, seminarier och andra tillfällen att lära nytt via andra aktörer presenteras också via denna sida. Utbildningar av denna typ presenteras som artiklar och listas nedan, i vår kalender samt under det ämne/tema det tillhör.

Tipsa gärna redaktionen om intressanta och kostnadsfria tillfällen till lärande som är öppna för en viss yrkesgrupp!