2023-08-09

Språka på akademiska

Behöver du vässa dina språkkunskaper i svenska för att nå ännu längre i dina studier? Då är Språka på akademiska självstudiekursen för dig. Kursen vänder sig till dig som redan studerar på högskolan men passar även dig som vill förbereda dig inför högre studier.

Läsning och skrivning av akademisk litteratur är en naturlig del av högskolestudier. Detta kan vara en utmaning för studerande med svenska som andraspråk eller för den som är studieovan. Har du behov av att träna din språkliga förmåga på akademiska kan du på egen hand utveckla dina kunskaper och strategier genom denna prisbelönta självstudiekurs Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Du arbetar med materialet själv i din egen takt enligt den studiegång som presenteras. Kursen består av instruktioner, filmer samt länkar till webbplatser som du har nytta av. Klicka dig vidare till Mälardalens universitets självstudiekurser Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Välj kursen Språka på akademiska och klicka på knappen "enroll now" för att skapa ett konto. Därefter kan du logga in och få tillgång till studiematerialet.

Om du är lärare och vill använda kursen som helhet, eller delar av den i din undervisning eller som stöd till dina elever, är du välkommen att göra det. Det finns många tips och övningar att ta del av.