2023-08-09

Att studera på högskolan

Var det ett tag sedan du studerade på högskolan eller vill du lära dig mer om hur du kan stukturera dina studier? Denna öppna självstudiekurs (MOOC) vänder sig till dig som vill veta mer om högskolestudier och bli bättre på studieteknik.

Kursen består av nio delar - ett för varje kapitel i boken Att studera på högskola - studieteknik och motivation på vägen (ISBN 978-91-44-14928-5). Boken kan lånas på biblioteken.

Du arbetar med materialet själv i din egen takt. Marina Bergman, författare till boken, guidar dig med hjälp av instruktioner och inspirerande filmer. Klicka dig vidare till Mälardalens universitets självstudiekurser Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.för att få tillgång till självstudiekursen. Klicka på kursen och sedan på knappen "enroll now" för att skapa ett konto. Därefter kan du logga in och få tillgång till materialet.

Om du som lärare eller studie- och yrkesvägledare arbetar med att förbereda dina elever inför högre utbildning, eller vill ha tips på olika övningar i studieteknik, är det möjligt att använda delar av materialet.