Text

Kompetensutveckling under höstlovet

Höstlovet närmar sig och förhoppningsvis lite tid för kompetensutveckling om du är lärare. Under nästa vecka erbjuder Skolverket, Specialpedagogiska skolmyndigheten (SPSM) och flera andra aktörer gratis webbinarier eller andra kompetensutvecklingsinsatser riktade till lärare på olika utbildningsnivåer.

Här följer några utvalda tips som vi hoppas tilltalar dig. Några kräver anmälan, andra är öppna och kan ses i realtid eller som inspelad video när du själv eller ditt arbetslag önskar. Alla länkar öppnas i nytt fönster.

Utforska Pedagog Mälardalens resurser för undervisning Öppnas i nytt fönster..

Chattbottar i skolan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. - Webbinarium anordnas av Skolverket den 30 oktober 10.00-11.00. Det ges en introduktion till chattbottar, möjlighet att testa själv, och en utblick mot den närmsta framtiden. Ingen föranmälan krävs.

Skolan och AI Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. - Digital konferens anordnas av Skolverket den 31/10 kl. 9-16 med ett antal intressanta föreläsningar om AI i skolan att välja mellan. Anmälan öppen till och med den 30/10 kl. 7.00.

Inspiration och stöd i arbetet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Hitta nya arbetssätt, inspireras av andra och ta del av Skolverkets samlade stöd för att få hjälp med alla de utmaningar du möter i din undervisning.

Skolverkets utbildningsplattform Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.: Det krävs inloggning men när du skapat ett konto finns massor av utbildningsmaterial att ta del av.

Främja skolnärvaro Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. SPSM erbjuder ett antal inspelade webbinarier som du väljer själv när du vill se.

Inspelade webbinarier relaterade till specialpedagogik Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., SPSM.

Videoföreläsningar om tvåspråkighet, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. SPSM.

Specialpedagogikens dag 2023 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som anordnades av Stockholms universitet spelades in och kan ses i efterhand. Temat var: Förutsättningar för lärande för elever med intellektuell funktionsnedsättning.

Lika värde Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är en källa för både inspiration och fördjupning i specialpedagogiska frågor via SPSM. Den finns i tre olika format och inriktningar: tidning, podd eller vodd.

URplays föreläsningar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.: Ett stort utbud av inspelade föreläsningar i de flesta ämnen finns för lärare att ta del av via URplay.