Text

Digitaliserad management

Står du inför en digital förändring? DigMa är en samlingssida för aktuell forskning, som bidrar till utveckling av kunskap om digitalisering och dess organisatoriska effekter. Här finns kunskap att hämta oavsett om du är chef eller anställd inom såväl privat som offentlig sektor. Vi har samlat insikter om hur digital teknik påverkar organisationer samt framtidens arbete och ledning.

Läs de senaste inläggen

Hur kommer AI att förändra världen?

AI är i dag på allas läppar. En del ser på utvecklingen med optimism, men många är oroliga. Den här texten förklarar varför frågan som ställs i titeln är felställd. Snarare än att fråga oss hur AI KOMMER att förändra världen måste vi fråga oss: hur VILL vi att AI ska förändra världen?

Läs mer

AI förändrar organisationer på djupet

Förhållandet mellan artificiell intelligens (AI) och organisatoriska processer är komplext. AI är kraftfullt, men det är inte ett trollspö och inte ett verktyg som bara kan implementeras för att sedan fungera.

Läs mer

Har vi rätt fokus? Att satsa snarare än att implementera

Det behöver gå fortare! Allt flera organisationer, inte minst inom offentlig sektor, försöker öka takten när det kommer till att implementera eller införa digitala lösningar. Många roller i organisationer arbetar numera med digitalisering och den fråga som ofta ställs är varför det inte kan gå fortare.

Läs mer

Bloggarkiv