sites.mdu.se

Text

Datum 2022-03-18
Artikeltyp Aktuellt

Stora möjligheter i utvecklingsarbetet

Gunilla Sundström är bibliotekschef på MDU från augusti 2021och har en gedigen bakgrund inom universitetsbiblioteksvärlden. Hon ser fram emot att tillsammans med kollegor och medarbetare utveckla MDU:s bibliotek för att möta universitetets utökade behov av bibliotekets tjänster. Allt för att stötta hög kvalitet i utbildning och forskning på Sveriges nyaste universitet.

– Vi befinner oss i en utvecklingsfas med stora möjligheter för de som börjar hos oss att påverka arbetet framåt och bibliotekstjänsternas innehåll, säger Gunilla Sundström och fortsätter;

– Bibliotekets roll på MDU är viktig. Därför satsas det nu på nya tjänster för att kunna fortsätta vara ett högkvalitativt stöd som är välintegrerat med forskningen och utbildningen.

”Det finns många kompetenta medarbetare på MDU”

Gunilla Sundström har arbetat vid bibliotek inom högskolor och universitet i hela sitt yrkesliv. Närmast kommer hon från Uppsala universitetsbibliotek. Hon ser positivt på MDU:s resa framåt.

– MDU har många kompetenta medarbetare med goda samarbeten och korta kontaktvägar mellan ledning och kollegor. Det finns också ett stort engagemang och en vilja att utarbeta en organisation med former och styrformer som passar, och krävs av, ett universitet i utveckling, säger Gunilla.

– Även arbetsformer utvecklas. MDU erbjuder möjlighet att arbeta en viss tid av arbetet på distans. Vi ser att det är viktigt för medarbetarna att kunna ha en bra vardag och samtidigt få ihop livspusslet.


Universitetsbiblioteket stärker upp med tre nya bibliotekarier

MDU växer och verksamheten utvecklas i samband med att vi blev universitet 1 januari 2022. Universitetsbiblioteket utlyser nu tre anställningar för att möta universitetets ökade behov av bibliotekets tjänster. Ta chansen att vara med på vår spännande utvecklingsresa.

Läs mer