sites.mdu.se

Text

Datum 2022-05-17
Artikeltyp Aktuellt

"När Pluggpeppen körde igång tänkte jag att det nu var dags att komma igång"

Hasan Kafa är 22 år gammal, bor i Västerås och pluggar civilingenjörsprogrammet i tillförlitliga flyg- och rymdsystem. Han är intresserad av många olika bollsporter och tycker själv att han är duktig på dem också. Det är främst basketboll, volleyboll, fotboll och innebandy som är hans grej. Annars gillar han att spela biljard och schack med sina kompisar.

– Jag har två arbeten vid sidan av studierna, och på grund av det hade jag knappt någon fritid, eller egentligen ens lust att träna. Jag har haft gymkort i två år, men hade aldrig varit där. När Pluggpeppen körde igång tänkte jag att det nu var dags att komma igång, och så vill jag så klart också hjälpa min förening att vinna, säger Hasan Kafa.

Hasan har börjat gymma fem-sex gympass i veckan under Pluggpeppen. Han gymmar tidigt på morgonen, innan föreläsningar och jobb för att hinna med. Förutom träningen, har han även märkt att han går många steg under en dag.

– Mitt genomsnitt ligger på 20 000 steg varje dag, speciellt när jag har jobbat. Jag tycker verkligen om Pluggpeppen, eftersom tävlingen har hjälpt mig att komma i gång efter en lång paus, säger Hasan.

Hasans bästa tips är att dricka ett glas vatten på morgonen innan en långpromenad och att göra detta varje dag. Han menar att det egentligen inte spelar roll när på dagen man gör det, utan att man faktiskt bara ska göra det för att man mår bra av det, och för att det bidrar till en god hälsa och bra vanor.

Pluggpeppen slutar den 23 maj och i skrivandets stund ligger flyg- och rymdingenjörerna på plats 12. Det återstår att se om laget kan klättra högre upp i leaderboarden. Men alla har de vunnit, för alla blir smartare, gladare och roligare av att röra på sig.