sites.mdu.se

Text

Datum 2022-01-20
Artikeltyp Porträtt

”Jag har fått vänner för livet vid MDU”

Maryan Nuur ser fram emot sin kommande examen vid sjuksköterskeprogrammet och är samtidigt nöjd med sin studietid vid MDU.
− Jag har fått möjlighet att omsätta teorin i praktiken och ta del av mitt framtida drömyrke. Jag blir glädjefull när patienter uppskattar mitt arbete och bemötande.

 Hur kom det sig att du valde att studera på MDU?

− Jag valde att studera på mdh eftersom jag har hört mycket gott om skolan, det är en skola med många möjligheter att utvecklas och uppnå mina drömmar och mål. 

Vad är det bästa med ditt program?

− Det som har varit bäst och mest intressant med sjuksköterskeprogrammet har varit VFU som innebär att vi går ut på sjukhus och samarbetar med andra professioner. Jag får möjlighet att omsätta teorin i praktiken samt ta del av mitt framtida drömyrke. Jag blir glädjefull när patienter uppskattar mitt arbete och bemötande. 

Vad har din studietid på MDU givit dig?

− Jag har lärt mig massa nya kunskaper men främst har jag utvecklats som person. Dels har jag lärt mig medicinsk kunskap och omvårdnadsvetenskap som är en viktig del i sjuksköterskans profession. Som individ har jag utvecklat min kommunikation och bemötande som är en viktig aspekt för att patienter ska känna sig trygga samt få en god vård.  

− Det som jag framför allt kommer ta med mig från min tid i MDU, förutom all kunskap, är de fina minnena och allt skratt som jag har delat med mina studiekamrater. 

Vad händer härnäst?

− När det kommer till jobbmöjligheter så är det inga problem att hitta jobb eftersom sjuksköterskor är eftertraktade i arbetsmarknaden. Jag ska börja jobba som sjuksköterska på en geriatrisk avdelning på Danderyds sjukhus, där jag redan jobbar som undersköterska. Till slut är tanken är att övergå till arbete på vårdcentral eftersom jag trivdes väldigt bra på vårdcentralen under praktiken.  

Hur känns det att ta examen?

− Jag känner mig otroligt glad och stolt efter att ha kämpat i tre år. Det är en stor dag som jag har väntat på länge. Det har funnits tuffa stunder men som jag lyckats ta mig förbi. Det känns härligt att äntligen bli klar. 

Vad är ditt bästa minne?

− Mitt bästa minne är stunderna med mina vänner. Vi lärde känna varandra under studietiden och har tillsammans skapat fantastiska minnen. Vi har gråtit och skrattat tillsammans men framför allt stöttat varandra och funnits där när det blivit kämpigt. Jag har fått vänner för livet på MDU.  

Vad vill du säga till alla som tar examen under avslutningshögtiden?

− Till alla som tar examen vill jag säga stort grattis! Nu belönas ni för ert hårda arbete, lycka till i framtiden.