sites.mdu.se

Text

Datum 2022-01-21
Artikeltyp Aktuellt

Den första kullen universitetsstudenter tar examen

De bestämde sig, tog klivet, svettades, grät, skrattade, fick vänner för livet och utvecklade sig själva. Idag tog den första kullen universitetsstudenter sin examen! 

Avslutningshögtiden är ett tillfälle att tacka av och uppmärksamma de studenter som har valt att studera hos oss. Vid detta tillfälle firar vi inte enbart de studenter som tar examen, vi firar också att det är den första Avslutningshögtiden som universitet. Enligt tradition höll bland annat rektor tal och studenter från Musik- och operahögskolan vid MDU framförde musikinslag. 

– Avslutningshögtiden är en av årets bästa dagar för mig som rektor, den får mig att känna en enorm stolthet och glädje. Att studenterna, de första som lämnar oss med Mälardalens universitet på examensbeviset, tar examen är det bästa och tydligaste beviset på att det vi gör leder till gott resultat. Med en högre utbildning har de skapat goda förutsättningar för sig själva, ute på arbetsmarknaden. Men de har också gett sig själva förutsättningar för att bidra till en mer hållbar värld, säger rektor Paul Pettersson.

Nästan 200 studenter deltog vid digital ceremoni 

Denna gång arrangerades Avslutningshögtiden digitalt, vilket möjliggjorde för de närmare 200 studenterna att fira tillsammans med sina anhöriga. Ceremonin livesändes via länk från vårt campus i Eskilstuna. 

- Det känns väldigt roligt att få ta examen. Äntligen! säger Therese Johansson som har pluggat förskollärarprogrammet. Hon berättar att studierna har gett henne både kunskap och vänskap.

Maryan Nuur har sett fram emot sin examen vid sjuksköterskeprogrammet och är samtidigt nöjd med sin studietid vid MDU.

- Jag har fått möjlighet att omsätta teorin i praktiken och ta del av mitt framtida drömyrke. Jag blir glädjefull när patienter uppskattar mitt arbete och bemötande.

 

Stort grattis och varmt lycka till önskar MDU! 

Läs om några av våra studenter som tar examen

  • Datum 2022-01-20
  • Artikeltyp Porträtt

"Jag har fått vänner för livet vid MDU"

- Jag har fått möjlighet att omsätta teorin i praktiken och ta del av mitt framtida drömyrke. Jag blir glädjefull när patienter uppskattar mitt arbete och bemötande.

om "Jag har fått vänner för livet vid MDU"
  • Datum 2022-01-20
  • Artikeltyp Porträtt

Utbildningen har fått Matilda att växa som person

- Nu efter examen vid beteendevetenskapliga programmet tar jag med mig tre års ovärderlig kunskap och vill samtligt önska grattis till alla krigare som klarat av att motivera sig till att plugga under pandemin.

om Utbildningen har fått Matilda att växa som person
  • Datum 2022-01-20
  • Artikeltyp Porträtt

Studietiden har gett kunskap och vänskap

– Det känns väldigt roligt att få ta examen. Äntligen! säger Therese Johansson som har pluggat förskollärarprogrammet. Hon berättar att studierna har gett henne både kunskap och vänskap.

om Studietiden har gett kunskap och vänskap
  • Datum 2022-01-20
  • Artikeltyp Porträtt

"Jag tar med mig fina minnen med andra lärarstudenter"

Azniv Kouyoumjian har pluggat grundlärarprogrammet på MDU och kliver härnäst på sitt drömjobb som klasslärare.

om "Jag tar med mig fina minnen med andra lärarstudenter"
  • Datum 2022-01-20
  • Artikeltyp Porträtt

"MDU gav mig lusten att lära och våga ta nya kliv i livet"

Cecilia Lassander tar med sig lusten att lära och våga ta kliv nya kliv i livet, när hon tar examen från sjuksköterskeprogrammet. I framtiden ser hon en möjlighet att läsa vidare.

om "MDU gav mig lusten att lära och våga ta nya kliv i livet"