sites.mdu.se

Text

Datum 2022-01-14
Artikeltyp Aktuellt

Biblioteket söker nya biblioteksvärdar

Vi har nyligen blivit universitetsbibliotek och behöver utöka med två nya timanställda i Västerås.

Vad innebär arbetet som biblioteksvärd?

Som biblioteksvärd arbetar du i bibliotekets informationsdisk med att svara på frågor om återlämning, utlån och lånetider samt hjälpa våra besökare att söka efter böcker och hitta dem i biblioteket. Du arbetar även med att sätta upp återlämnade böcker på hyllorna och se till att böckerna står i rätt ordning. Andra arbetsuppgifter kan tillkomma efter behov. Teamet av biblioteksvärdar ansvarar tillsammans för dessa uppgifter, men du måste också självständigt kunna hantera de uppgifter som befattningen kräver.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är duktig på att samarbeta med andra, är ansvarstagande och noggrann samt har en känsla för service. Är du en van biblioteksanvändare är det en merit. Du behärskar svenska och engelska väl i tal och skrift. Vi ser helst att du är student på Mälardalens universitet, men det kan också finnas möjlighet för dig som studerar på distans vid ett annat lärosäte att få jobba som biblioteksvärd hos oss. På grund av arbetstiderna är det bra om du bor i närheten av campusorten.

Arbetstider

Du förväntas jobba vardagar, cirka 2-3 morgonpass och 1-2 kvällspass i veckan. Morgonpassen är idag mellan kl. 07:45-10:15 och kvällspassen mellan kl. 15:45-19:15

Nu när vi blivit universitet kan våra öppettider komma att utökas och då kan även helgarbete bli aktuellt med start under vårterminen 2022.

På grund av Covid-19 pandemin kan dessa tider komma att ändras.

Det är du som tillsammans med andra biblioteksvärdar ansvarar för att passen blir bemannade. 

Anställning

Visstidsanställning, lön per timme. Tillträde snarast.

Intresserad?

Skriv en ansökan med ett personligt brev där du berättar kort om dig själv och eventuella arbetslivserfarenheter. Bifoga CV. Skicka din ansökan till Kristina Smedeby, enhetschef för lärande och informationstjänst, kristina.smedeby@mdh.se

Frågor?

För frågor kontakta:

Linda Alfredsson, 016-15 36 13
Gunnar Mohlin, 021-10 16 79
Jeanette Lodin, 016- 15 36 67 

Sista ansökningsdatum

Vi vill ha din ansökan senast 2022-01-30