sites.mdu.se

Text

Datum 2022-04-06
Artikeltyp Porträtt

Pepp på Pluggpeppen!

Elin Mellberg studerar till civilingenjör i produktion och produktdesign. Förra våren var hon en av många studenter som deltog i träningsutmaningen Pluggpeppen.

Vilken träning gillar du?

– Min favoritträning är den som lockar mig i stunden, vissa veckor är det yoga, andra högintensiva intervallpass. För att hålla motivationen uppe behöver jag variera min träning. En optimal vecka får jag lite av varje, så jag inte hinner tröttna, berättade Elin Mellberg under Pluggpeppen 2021.


Varför tränar du?

– Jag tränar för att må bra. Sedan jag var liten har jag varit aktiv och märkt tydligt hur mitt mående förändrats när träningen varit mindre prioriterad. När jag tränar har jag mindre ont i ryggen, sover bättre och känner mig mer positiv och energifylld.


Har du testat något nytt?

– Jag kastar mig gärna in i nya aktiviteter. Att våga prova nya saker har nog aldrig varit viktigare än i tider när det kanske inte finns tillgång till det man är van vid, t.ex. idrottsanläggningar eller gym.


Ditt bästa träningstips?

– Den bästa träningen är den som blir av. Jag lyssnar mycket på vad kroppen behöver just idag och tränar därefter! Vissa dagar är jag fylld av energi och vill ”springa av mig”. Andra dagar kanske jag inte känner mig på topp eller behöver fokusera på hjärnan, då passar yoga bättre. Sen tycker jag att det är skönt att tänka att det inte behöver vara så himla krångligt, för det är när man gör det krångligt som det inte blir av.