sites.mdu.se

Text

Datum 2021-03-29
Artikeltyp Aktuellt

Så håller du kontakten med dina vänner när allt är digitalt

Denna artikel skrevs innan vårt officiella namnbyte den 1 januari 2022 från Mälardalens högskola (MDH) till Mälardalens universitet (MDU).

Nu när vi inte längre ses fysiskt har det blivit svårare att skapa nya vänskapsband och att bevara tidigare relationer med sina klasskompisar. Men det finns lösningar! Här kommer våra bästa tips till hur ni på ett enkelt och tryggt sätt kan hålla kontakten med varandra.

Promenad

Det är alltid bra med pluggpauser och dem kan du fylla med en promenad. Varför inte tillsammans med en kompis? Ta en promenad med avstånd eller om ni inte av olika skäl kan mötas upp, ta en promenad på varsitt håll men pratas vid i telefon samtidigt.

Digi-tränaihop

Ett annat bra och roligt knep för att hålla kontakten är att träna tillsammans på zoom. Om ni vill ha tips på träningspass är youtube fylld av klipp som ni kan utgå ifrån. Det ger möjlighet att göra något tillsammans, samtidigt som ni rör på er efter en lång dag med plugg. Win-win!

Fika

Nu till något helt annat än träning: fika. Eller snarare en digital sådan. Vem kan tacka nej till en kopp kaffe och en trevlig pratstund? Boka in ett videosamtal med dina vänner och ses vid skärmen.

Pluggträff

Ta initiativ till en pluggträff på zoom. Du skulle förmodligen bli glad själv om någon av dina klasskompisar tog sig tid att styra upp en sådan, så vad väntar du på? Den här gången bjuder du in!

Fredags-AW

Det sista tipset är att anordna en fredags-aw och träffas digitalt för att fira in helgen. Det må kännas trist att inte ses fysiskt, men se därför till att göra något kul av situationen och kanske klä upp er som ni vanligtvis hade gjort. Man ska ju fira sina framsteg, och varje pluggvecka är ett steg framåt i studierna, eller hur?

Till toppen