sites.mdu.se

Text

Datum 2021-03-15
Artikeltyp Aktuellt

Fem fördelar med att plugga i Västerås

Denna artikel skrevs innan vårt officiella namnbyte den 1 januari 2022 från Mälardalens högskola (MDH) till Mälardalens universitet (MDU).

Funderar du på att studera i Västerås och undrar vad staden har att erbjuda? Ganska mycket faktiskt!

I Västerås har du nära till såväl Mälaren, fin natur, idrottsmöjligheter och god mat.

Här listar vi fem fördelar med att plugga i Västerås.

Campus mitt i stan

Campus i Västerås ligger bara tio minuter från centrum och går du lika länge i motsatt riktning kommer du till Västerås sportarenor och motionsspår. Det är alltså enkelt att både ta sig in till stan om du vill äta på trevliga restauranger och nära om du hellre vill gå en skön skogspromenad.

Nära till vattnet

Västerås ligger precis intill Mälaren, vilket innebär att du alltid har nära till vatten! På sommaren kan du bada i den svalkande sjön eller ta en trevlig promenad längs med mälarpromenaden. Under vinterhalvåret kan du istället snöra på dig skridskorna och åka skridskor på Mälarens is.

Sportutbudet

Är du en person som gillar att motionera och att vara aktiv? I Västerås hittar du tonvis med alternativ för sportaktiviteter och det finns ett flertal sportarenor där du kan prova på det mesta. Du kan exempelvis testa hockey, innebandy, tennis, gymnastik, handboll eller friidrott och Västerås har självklart också ett padelcenter.

Du kan dessutom variera sportaktiviteter utifrån vilken årstid det är. Under vintern kan du till exempel få uppleva rolig utförsåkning i en backe som vi kallar Vedbobacken, medan på sommaren kan du istället springa uppför och få känna på kämpig backträning. Backen ligger strax utanför centrum.

Natur

Om du letar efter en stad med ett stort utbud av vackra platser där du kan ta långa promenader, kommer Västerås passa dig utmärkt. I flera stadsdelar hittar du motionsspår och underbara skogsmiljöer där du kan ta promenader, löpturer eller träna på utegymmen. Du hittar en av dessa platser endast tio minuter från campus.

Restauranger

Om du är en matälskare är det rika utbudet av restauranger absolut en av fördelarna med att studera i Västerås. Vad sägs om fish tacos på Hermanas, en pasta på Di Spagna eller kanske skaldjur på K9? Ta med dina klasskompisar och testa några av stans bästa restauranger!