sites.mdu.se

Text

Datum 2021-05-19
Artikeltyp Aktuellt

Pust – Pluggpeppen är avgjord!

Denna artikel skrevs innan vårt officiella namnbyte den 1 januari 2022 från Mälardalens högskola (MDH) till Mälardalens universitet (MDU).

Efter sex svettiga veckor har Pluggpeppen gått i mål. Vad blev resultatet? Och hur känns det nu? Vi frågade Anna Ulriksson Biderman, projektledare för hälsoutmaningen.

Efter sex svettiga veckor har Pluggpeppen gått i mål. Hur känns det?

– Ja, puh! Det var spännande in i det sista, med en rafflande slutstrid mellan robotikingenjörerna och fysioterapeuterna. Nu känns det lite tomt faktiskt! Vi har ju varit igång i sex veckor och det har varit roligt att följa alla studenter som delat med sig i sociala medier av sina aktiviteter och peppat varandra, säger Anna Ulriksson Biderman.

Blev resultatet det ni hoppats på?

– Ja, det tycker jag. Att alla studenter inte kan, vill eller hinner delta är förståeligt, men många har ändå gjort det. De som registrerat sig har varit så engagerade och många uttrycker att Pluggpeppen varit en morot till att komma igång med mer vardagsmotion, vilket var precis vad vi hoppades på. Vi är så stolta över alla studenter som aktiverat sig!

Volvo CE utmanade studenterna att samla in 4 000 000 poäng. De lyckades nästan. Kommentarer?

– Målet var tufft satt och studenterna kom så himla nära! Men som vi sagt under hela Pluggpeppen – all rörelse räknas och alla poäng gör skillnad. Volvo CE tycker att studenternas insats var imponerande och tack vare att de kom så nära kommer Eskilstuna Stadsmission ändå få donationen och kunna göra mycket gott med hjälp av den. All cred till både studenterna och Volvo för det!

Finns det ett liv efter Pluggpeppen?

– Haha! Ja, ett lite mer aktivt liv än innan, förhoppningsvis.Vi håller tummarna för alla studenter som har ett par intensiva veckor framför sig, med tentor och annat som hör till kursavslut. Men sen tar nog både de och vi som jobbat med Pluggpeppen lite välförtjänt sommarledighet!

Och vilka vann till slut då?

– Det gjorde Robotikingenjörerna, efter en grym slutspurt sista dagen. Nu får de pusta ut lite innan de får sitt pris: ett skräddarsytt fyspass med Fannie Redman – det blir nog ingen lek! Och ser vi sen till helheten så tycker vi förstås att alla studenter som deltog i Pluggpeppen är vinnare.


Relaterade artiklar

Pluggpeppen avgjord

Pluggpeppen är MDH:s initiativ för att på ett lustfyllt sätt peppa programstudenterna att röra på sig mer under pandemin. Nu är tävlingen avgjord. Segrade gjorde Robotikingenjörerna – och Eskilstuna Stadsmission får en donation från Volvo CE.

Läs mer

Grattis!

Pluggpeppen är avgjord och Robotingenjörerna kammade hem segern med hela 16 309 poäng! Hur lyckades robotiknördarna egentligen? Vi frågade Adrian Fager.

Läs mer

Robotiknördar satsar på att vara först

Just nu ligger Robotikingenjörerna i topp i Pluggpeppen. Vad ligger bakom framgången? Har robotar hackat systemet? Emma Jakobsson, student på MDH, berättar.

Läs mer

Rörelseenergi varje torsdag

Hur skapar man gemenskap under pandemin? Lovisa Lind är vice ordförande för Mälardalens Student Sport IF som i samband med Pluggpeppen dragit igång löpning och promenader varje torsdagskväll i Västerås.

Läs mer

Emil ”Heaton” Christensen stöttar Pluggpeppen

E-sportlegenden Emil ”Heaton” Christensen har sedan länge ett stort engagemang i hälsa och träning. Nu engagerar han sig i Pluggpeppen, en hälsoutmaning för programstudenter på MDH, i syfte att inspirera till mer rörelse och bättre digital gemenskap under distansstudierna.

Läs mer

Vinn ett träningspass med Fannie Redman

Fannie Redman är kampsportare och driver gym i Stockholm där hon arbetar som PT och hälsocoach. Som deltagare i Pluggpeppen har alla chansen att tillsammans med sitt lag vinna en gratis onlineträning med träningsprofilen.

Läs mer

Träning ger kunskaper för livet

Fokus och disciplin är det viktigaste. Att må bra av träningen är en bonus. Det säger Ahmed Ibrahim, som utmanar sig själv lite extra i Pluggpeppen.

Läs mer

Pepp på Pluggpeppen!

Det är många som har lämnat soffan och hängt på vår träningsutmaning Pluggpeppen! Elin Mellberg är en av dem som tagit chansen att få extra energi i vår.

Läs mer

Pluggpeppen stöttar MDH-studenter under pandemin

Under pandemin är det viktigare än någonsin att röra på sig för att må bra. Det har MDH tagit fasta på och startar därför Pluggpeppen som på ett lustfyllt sätt peppar studenterna att träna mer.

Läs mer