sites.mdu.se

Text

Datum 2021-05-19
Artikeltyp Aktuellt

Pluggpeppen avgjord: Robotikingenjörerna vann. Och alla som deltog.

Denna artikel skrevs innan vårt officiella namnbyte den 1 januari 2022 från Mälardalens högskola (MDH) till Mälardalens universitet (MDU).

Pluggpeppen är MDH:s initiativ för att på ett lustfyllt sätt peppa programstudenterna att röra på sig mer under pandemin. Nu är tävlingen avgjord. Segrade gjorde Robotikingenjörerna – och Eskilstuna Stadsmission får en donation från Volvo CE.

MDH:s satsning Pluggpeppen har blivit en stor framgång. Sedan starten 6 april har cirka 500 studenter från 40 olika program registrerat sina träningspass. Totalt har de olika lagen samlat ihop 3 879 838 poäng genom att träna. 17 maj avslutades tävlingen och Robotikingenjörerna, studenter från civilingenjörsprogrammet inom robotik, kammade hem segern med hela 16 309 poäng. Förutom äran får Robotikingenjörerna ett förstapris i form av ett träningspass med träningsprofilen Fannie Redman.

Dessutom får Eskilstuna Stadsmission en donation från Volvo Construction Equipment på 10 000 kronor. Volvo CE gav studenterna en utmaning: om de samlade in totalt 4 000 000 poäng skulle Volvo stötta Stadsmissionens arbete för dem som drabbats av pandemin. I slutänden saknades 120 162 poäng, men Volvo CE vill ändå belöna studenterna för deras starka insats.

– Engagemanget har varit fantastiskt, studenterna har kämpat och kom så nära. Det verkliga målet är inte poäng utan en mer hållbar hälsa, och det tror jag att många har fått en skjuts mot i och med Pluggpeppen. Givetvis vill vi stötta både det och Stadsmissionens viktiga arbete, och kommer därför att donera pengarna, säger Anne Bast, kommunikations- och marknadsföringschef på Volvo CE.

Pluggpeppen startade som ett sätt att ge programstudenterna vid MDH möjlighet att må bättre, få mer energi och känna mer gemenskap under pandemin. Tävlingen utgår från forskning som visar att fysisk aktivitet ger stora hälsofördelar, både fysiskt och mentalt. MDH hoppas nu att studenterna fått inspiration att fortsätta träna, eftersom alla som rör på sig är vinnare.

Kontaktinformation

Relaterade artiklar

Grattis!

Pluggpeppen är avgjord och Robotingenjörerna kammade hem segern med hela 16 309 poäng! Hur lyckades robotiknördarna egentligen? Vi frågade Adrian Fager.

Läs mer

Robotiknördar satsar på att vara först

Just nu ligger Robotikingenjörerna i topp i Pluggpeppen. Vad ligger bakom framgången? Har robotar hackat systemet? Emma Jakobsson, student på MDH, berättar.

Läs mer

Nu är vi i mål!

Efter sex svettiga veckor har Pluggpeppen gått i mål. Blev resultatet vad ni hoppades på? Och hur känns det? Vi frågade Anna Ulriksson Biderman på MDH.

Läs mer

Rörelseenergi varje torsdag

Hur skapar man gemenskap under pandemin? Lovisa Lind är vice ordförande för Mälardalens Student Sport IF som i samband med Pluggpeppen dragit igång löpning och promenader varje torsdagskväll i Västerås.

Läs mer

Emil ”Heaton” Christensen stöttar Pluggpeppen

E-sportlegenden Emil ”Heaton” Christensen har sedan länge ett stort engagemang i hälsa och träning. Nu engagerar han sig i Pluggpeppen, en hälsoutmaning för programstudenter på MDH, i syfte att inspirera till mer rörelse och bättre digital gemenskap under distansstudierna.

Läs mer

Vinn ett träningspass med Fannie Redman

Fannie Redman är kampsportare och driver gym i Stockholm där hon arbetar som PT och hälsocoach. Som deltagare i Pluggpeppen har alla chansen att tillsammans med sitt lag vinna en gratis onlineträning med träningsprofilen.

Läs mer

Träning ger kunskaper för livet

Fokus och disciplin är det viktigaste. Att må bra av träningen är en bonus. Det säger Ahmed Ibrahim, som utmanar sig själv lite extra i Pluggpeppen.

Läs mer

Pepp på Pluggpeppen!

Det är många som har lämnat soffan och hängt på vår träningsutmaning Pluggpeppen! Elin Mellberg är en av dem som tagit chansen att få extra energi i vår.

Läs mer

Pluggpeppen stöttar MDH-studenter under pandemin

Under pandemin är det viktigare än någonsin att röra på sig för att må bra. Det har MDH tagit fasta på och startar därför Pluggpeppen som på ett lustfyllt sätt peppar studenterna att träna mer.

Läs mer