sites.mdu.se

Text

Datum 2021-05-19
Artikeltyp Aktuellt

Grattis Robotikingenjörerna!

Denna artikel skrevs innan vårt officiella namnbyte den 1 januari 2022 från Mälardalens högskola (MDH) till Mälardalens universitet (MDU).

Pluggpeppen är avgjord och Robotikingenjörerna kammade hem segern med hela 16 309 poäng! Hur lyckades robotiknördarna egentligen? Vi frågade Adrian Fager.

Grattis till vinsten. Hur känns det?

– Vi är inte överraskade, vi har kört som bara den. Fast det känns bra, såklart. Särskilt bra känns det att slå Fysioterapeuterna när det gäller träning, säger Adrian Fager.

Har ni haft någon särskild strategi?

– Inte direkt, vi har bara kört så mycket som vi kunnat och plockat så många minuter och kilometer som möjligt. Vi går en tuff utbildning och presterar alltid när det gäller. Vårt motto är ju att komma först eller sist, så när vi inte kunde komma sist var det bara först som gällde.

Har du tränat mer med Pluggpeppen?

– Njae, jag har kört väldigt hårt sedan januari, varje dag nästan. Så när Pluggpeppen drog igång fortsatte jag bara. Jag har försökt göra något varje dag, springa en mil eller cykla. Vi har peppat varandra och tävlat inom laget också. Min ambition har varit att ligga på topp tre.

Ser du fram emot träningspasset med Fannie? Hon är ju stenhård.

– Va, säger du? Det ska bli kul – frågan är om hon hänger med i vårt tempo, bara.

Tar du det lite lugnare nu?

– Absolut inte. Jag har några mål jag ska slå i sommar. Det blir några lopp, och så ska jag cykla genom Sverige.

 

Relaterade artiklar

Pluggpeppen avgjord

Pluggpeppen är MDH:s initiativ för att på ett lustfyllt sätt peppa programstudenterna att röra på sig mer under pandemin. Nu är tävlingen avgjord. Segrade gjorde Robotikingenjörerna – och Eskilstuna Stadsmission får en donation från Volvo CE.

Läs mer

Robotiknördar satsar på att vara först

Just nu ligger Robotikingenjörerna i topp i Pluggpeppen. Vad ligger bakom framgången? Har robotar hackat systemet? Emma Jakobsson, student på MDH, berättar.

Läs mer

Nu är vi i mål!

Efter sex svettiga veckor har Pluggpeppen gått i mål. Blev resultatet vad ni hoppades på? Och hur känns det? Vi frågade Anna Ulriksson Biderman på MDH.

Läs mer

Rörelseenergi varje torsdag

Hur skapar man gemenskap under pandemin? Lovisa Lind är vice ordförande för Mälardalens Student Sport IF som i samband med Pluggpeppen dragit igång löpning och promenader varje torsdagskväll i Västerås.

Läs mer

Emil ”Heaton” Christensen stöttar Pluggpeppen

E-sportlegenden Emil ”Heaton” Christensen har sedan länge ett stort engagemang i hälsa och träning. Nu engagerar han sig i Pluggpeppen, en hälsoutmaning för programstudenter på MDH, i syfte att inspirera till mer rörelse och bättre digital gemenskap under distansstudierna.

Läs mer

Vinn ett träningspass med Fannie Redman

Fannie Redman är kampsportare och driver gym i Stockholm där hon arbetar som PT och hälsocoach. Som deltagare i Pluggpeppen har alla chansen att tillsammans med sitt lag vinna en gratis onlineträning med träningsprofilen.

Läs mer

Träning ger kunskaper för livet

Fokus och disciplin är det viktigaste. Att må bra av träningen är en bonus. Det säger Ahmed Ibrahim, som utmanar sig själv lite extra i Pluggpeppen.

Läs mer

Pepp på Pluggpeppen!

Det är många som har lämnat soffan och hängt på vår träningsutmaning Pluggpeppen! Elin Mellberg är en av dem som tagit chansen att få extra energi i vår.

Läs mer

Pluggpeppen stöttar MDH-studenter under pandemin

Under pandemin är det viktigare än någonsin att röra på sig för att må bra. Det har MDH tagit fasta på och startar därför Pluggpeppen som på ett lustfyllt sätt peppar studenterna att träna mer.

Läs mer