sites.mdu.se

Text

Datum 2021-06-17
Artikeltyp Aktuellt

Studietiden har gett lärdomar och insikter för livet

Denna artikel skrevs innan vårt officiella namnbyte den 1 januari 2022 från Mälardalens högskola (MDH) till Mälardalens universitet (MDU).

André Mangnäs har läst sjuksköterskeprogrammet och tar examen nu i sommar. Han säger att tiden på MDH har utvecklat honom personligen och gett lärdomar och insikter för livet.

– Studietiden har varit mycket betydelsefull. Ett stort plus med programmet är de fantastiska lärare som jag träffat och blivit inspirerad av, säger André Mangnäs.

Att valet föll på MDH berodde helt enkelt på att den utbildning han var intresserad av fanns i samma stad som han bor i.

– Det bästa med sjuksköterskeprogrammet är att det är mångsidigt, roligt och att man lär sig väldigt mycket om olika saker. Det jag tar med mig från MDH är ovärderliga teoretiska och praktiska kunskaper från en givande, lärorik och kul utbildning, säger André Mangnäs.

Efter examen väntar en fast tjänst på njuravdelningen, på Mälarsjukhuset.

– Det kommer att bli superkul! Mitt drömjobb har jag inte riktigt kommit fram till vad det är än men jag är fast inställd på att komma tillbaka till högskolan om ett par år och vidareutbilda mig till specialistsjuksköterska, säger André Mangnäs.