sites.mdu.se

Text

Datum 2021-06-02
Artikeltyp Porträtt

Industri 4.0 öppnar upp för effektivare, smartare och mer hållbara arbetssätt

Denna artikel skrevs innan vårt officiella namnbyte den 1 januari 2022 från Mälardalens högskola (MDH) till Mälardalens universitet (MDU).

Natalie Agerskans är sedan 2020 doktorand i produktionsutveckling vid MDH. I hennes arbete ingår forskning, undervisning, handledning och projektledning.

– Digitaliseringen och Industri 4.0 medför möjligheter till nya och smartare arbetssätt för tillverkningsföretag. Att snabbt och smidigt kunna utbyta data och information i fabriken, och på så vis skapa förutsättningar för ett proaktivt och mer effektivt arbete, kommer vara avgörande för konkurrenskraften i nästa generations tillverkning. Dessutom skapar det mycket goda möjligheter att öka även produktivitet och hållbarhet, säger Natalie Agerskans, doktorand i produktionsutveckling.

Nya teknologier bidrar till att driva utvecklingen inom tillverkningsindustrin framåt. Således letar industrin kontinuerligt efter nya digitala verktyg och metoder.

– I min forskning undersöker jag hur tillverkningsföretag ska gå tillväga för att välja en kombination av digitala teknologier som passar just deras produktionssystem. Jag tittar även på hur företagen effektivt kan implementera teknologierna för att i framtiden kunna öka sin konkurrenskraft, säger Natalie Agerskans.


Med riktning mot Industri 4.0

Utöver forskningen är Natalie aktiv i olika projekt. Bland annat är hon projektledare för Vera-konceptet. Vera är ett samverkansprojekt med Volvo Construction Equipment.

– Genom Vera vill vi inspirera unga tjejer att satsa på en karriär inom teknik och på sikt få fler kvinnor att utbilda sig till ingenjörer, säger hon.

Natalie undervisar även i flera kurser på högskolan samtidigt som hon handleder studenter i examensarbete.

– I undervisningen delar jag med mig av kunskap från min forskning till både programstudenter och yrkesverksamma. Studenterna utför projekt hos företag som därmed kan dra nytta av studenternas kunskap i utvecklingen av sin produktion med riktning mot Industri 4.0, säger Natalie Agerskans.


Åtta doktorander inom Sörmlandskontraktet

Natalie Agerskans är en av åtta MDH-doktorander inom Sörmlandskontraktet.

Övriga doktorander är:

Kontaktinformation

Till toppen