sites.mdu.se

Text

Datum 2021-06-02
Artikeltyp Aktuellt

Idétävlingens vinnare har korats

Denna artikel skrevs innan vårt officiella namnbyte den 1 januari 2022 från Mälardalens högskola (MDH) till Mälardalens universitet (MDU).

Efter ett gediget juryarbete med intressanta diskussioner och kommentarer kan Idélab nu stolt presentera vinnarna i årets Idétävling.

Bästa IDÉ – Michelle Vahlberg
Bästa INNOVATION – Ahmed Ibrahim
Bästa PITCH – Dahiana Cordero
Idélabs WILDCARD – Mostafa Saleh

Idétävlingen är en årlig innovationstävling som arrangeras av MDH:s affärsinkubator Idélab. Tävlingen är öppen för studenter medarbetare och forskare på MDH. Tävlingsdeltagarna tävlar med sina bästa idéer – som kan handla om precis vadsomhelst. De som går vidare till finalomgången får möjligheten att pitcha sin idé digitalt i form av en film för en jury. Bidragen bedöms sedan utifrån kategorierna ekonomisk hållbarhet, konkurrenskraft, samhällsnytta, idé- och innovationshöjd, marknadsstorlek och hållbarhet.

I år implementerades och verkställdes förra årets förslag om att justera samt utöka vinnarkategorierna. Kategorierna som tidigare år varit bästa idé och bästa pitch utökades med en ny kategori – bästa innovation.

- Behovet har funnits under en längre tid då bredden på bidragen har krävt det, säger Anna Berg, affärsutvecklare på Idélab och en av Idétävlingens jurymedlemmar.

Det tidigare priset ”Årets ambassadör” ersattes med priset ”Idélabs Wildcard”. Sammanlagt delas det nu ut fyra priser: Bästa Idé, Bästa Innovation, Bästa pitch, Idélabs Wildcard.

Pandemin har fört med sig både utmaningar och möjligheter. För Idétävlingen har detta bland annat inneburit ändrade förutsättningar vad gäller pitch, som tidigare genomfördes live, men framförallt vad gäller prisceremonin. Idélab itererar och justerar för att vara i framkant. Därför genomfördes prisutdelning i år, precis som förra året, i mindre skala där vinnarna fick ta emot sina priser som bland annat bestod av 40 000 kronor i förstudiemedel från Almi Mälardalen. Priserna i de olika kategorierna sponsras av Almi Mälardalen, Brita och Otto Larssons minnesfond, Automation Region och Profeel.

Juryn för Idélabs Idétävling 2021:
Anna Berg – Affärsutvecklare på Idélab
Helena Jerregård – Vicerektor på MDH
Gustavo Santoyo – Rådgivare på Almi Mälardalen
Anna Harryson – Grundare av Profengy
Jens Carlberg – Enhetschef Affärsutveckling från Eskilstuna Kommun, näringsliv
Andreas Komada – VD på Easy Dist Sweden AB

Stort grattis till vinnarna önskar Idélab tillsammans med juryn!