sites.mdu.se

Text

Datum 2021-06-08
Artikeltyp Aktuellt

Högskolebiblioteket söker biblioteksvärdar

Högskolebiblioteket förbereder sig för att återgå till ordinarie öppettider i höst och söker därför biblioteksvärdar inför höstterminen 2021 till både Eskilstuna och Västerås.

Som biblioteksvärd arbetar du i bibliotekets infopunkt med att svara på frågor om återlämning, utlån och lånetider samt hjälpa våra besökare att söka efter böcker och hitta dem i biblioteket. Du arbetar även med att sätta upp återlämnade böcker på bibliotekets hyllor och att se till att böckerna står i rätt ordning. Andra arbetsuppgifter kan tillkomma efter behov. Efter introduktionsutbildningen ansvarar ni som värdar för dessa uppgifter, men du måste också självständigt kunna hantera de uppgifter som befattningen kräver.


Kvalifikationer

Vi söker dig som är duktig på att samarbeta med andra, är självgående och noggrann samt har en känsla för service och kundtjänst. Är du en van biblioteksanvändare är det en merit. Du behärskar svenska och engelska väl i tal och skrift. Vi ser helst att du är student på Mälardalens högskola, men det kan också finnas möjlighet för dig som studerar på distans vid ett annat lärosäte att få jobba som biblioteksvärd hos oss. På grund av arbetstiderna är det bra om du bor i närheten av campusorten.


Arbetstider

Du förväntas jobba vardagar, två till tre morgonpass och ett till två kvällspass i veckan. Morgonpassen är mellan kl. 07:45-10:15 och kvällspassen mellan kl. 15:45-19:15 Det är du som tillsammans med andra biblioteksvärdar ansvarar för att passen blir bemannade.

När MDH blir universitet kan våra öppettider komma att utökas och då kan även helgarbete bli aktuellt.

På grund av Covid-19 pandemin kan dessa tider komma att ändras.

 

Anställning

Visstidsanställning med lön per timme. Tillträde när förhållandena tillåter, tidigast i augusti 2021.


Är du intresserad?

Skriv en ansökan med ett personligt brev där du berättar kort om dig själv och eventuella arbetslivserfarenheter. Bifoga CV och ange vilken ort du vill arbeta på, Eskilstuna eller Västerås.

 

Sista ansökningsdatum

Vi vill ha din ansökan senast 2021-06-23

Skicka ansökan

Skicka din ansökan till enhetschef Kristina Smedeby

kristina.smedeby@mdh.se

Frågor?

Skicka eventuella frågor till: