sites.mdu.se

Text

Datum 2021-07-29
Artikeltyp Aktuellt

Viktigt att ha modet att våga tänka nytt

Denna artikel skrevs innan vårt officiella namnbyte den 1 januari 2022 från Mälardalens högskola (MDH) till Mälardalens universitet (MDU).

Ahmed Ibrahim är en tänkare och trycker på vikten av att våga tänka nytt och komma på nya idéer. Mycket handlar om mod också.

- Du måste våga visa dina idéer för folk som kan vara intresserade, säger han.

Detta har han bevisat genom att delta i Idélabs idétävling för tredje gången.

- Vid varje tillfälle har jag fått kunskap och vässat mina idéer. Att jag vann i år visar på att det lönar sig att vara ihärdig och öppen för infallsvinklar, men också om modet att kunna ta till sig dem, säger Ahmed Ibrahim.

Ahmed Ibrahim har jobbat på idéer inom flera olika kategorier. Hans tekniska bakgrund gör att den gemensamma nämnaren ofta handlar om tekniska lösningar i något format även om grundidéerna skiljer sig radikalt från varandra. Nu när han fått svart på vitt att hans idé är bra är det dags för Ahmed Ibrahim att ta nästa steg.

- Först och främst vill jag utveckla den idén som jag jobbar på nu. Jag vill få mer förståelse för hur jag ska gå vidare till nästa steg och vilken typ av företag jag ska ha. Jag vill undersöka vad jag har för möjligheter att bygga en prototyp och se hur det funkar med det här systemet, säger Ahmed Ibrahim, och förklarar att han inte kan avslöja för mycket om idén innan den är helt klar.

Som vinnare av Bästa Innovation fick Ahmed Ibrahim ta emot prispengar från Stiftelsen Brita och Otto Larsson minnesfond och presentkort från Profeel.

Vinnare:
Bästa Innovation
Ahmed Ibrahim
Student
Civilingenjörsprogrammet i tillförlitliga flyg- och rymdsystem.

Till toppen