sites.mdu.se

Text

Datum 2021-01-29
Artikeltyp Reportage

TedTalk om varför du når framgång genom att vara bra på matematik

Denna artikel skrevs innan vårt officiella namnbyte den 1 januari 2022 från Mälardalens högskola (MDH) till Mälardalens universitet (MDU).

Matematik tränar upp din förmåga att lösa problem utifrån givna förutsättningar – det ökar din kreativa förmåga och gör det lättare för dig att uppnå dina livsmål.

Vill du veta mer? Se vår matematiklärare Samia Talbis TedTalk "The Real Reason You Should Study Math".

Matematikprogram på grundnivå

Saknar du behörighet? Läs teknisk basår.

Om du saknar behörighet till tekniska utbildningar kan du söka till tekniskt basår. Här får du behörighet till alla våra tekniska program och platsgaranti på samtliga av MDH:s högskole- och civilingenjörsprogram som startar året efter avslutat basår.

Tekniskt basår Eskilstuna

Tekniskt basår Västerås

Matematikprogram på avancerad nivå

Relaterad information

Hur kan en snabbare väg göra att restiden blir längre? Matematiken ger dig svaret

En förbättring av en väg i ett vägsystem kan göra att restiden blir längre. Hur kan det då bli så? Vi lät vår professor i matematik, Kimmo Eriksson förklara detta närmare.

Läs mer

Matematiken som får din vardag att funka

Vad skulle världen vara utan matematik? Bara till vardags använder du en mängd olika system och appar så som Google, Facebook, BankID, text-meddelanden och dataspel som är beroende av matematik. Det finns även mycket annat som enbart är möjligt tack vare matematik, så som att förutsäga spridning av pandemier som Corona.

Läs mer