sites.mdu.se

Text

Datum 2021-01-28
Artikeltyp Porträtt

"Nu kan jag göra skillnad i samhället"

Denna artikel skrevs innan vårt officiella namnbyte den 1 januari 2022 från Mälardalens högskola (MDH) till Mälardalens universitet (MDU).

Nu är det dags för Storiy Anwar att ta examen från socionomprogrammet vid MDH. Framtidsdrömmen är att jobba som biståndshandläggare.

Anledningen till att Storiy Anwar sökte till MDH var vännernas rekommendationer. Så efter att ha pluggat två terminer vid Stockholms Universitet blev det byte till MDH. Idag bor hon tillsammans med sin familj, man och två barn i Eskilstuna där de stortrivs.

En av orsakerna till att Storiy Anwar har uppskattat socionomprogrammet är duktiga lärare som kan förklara det man inte förstår, säger hon. En annan är de många alternativen som nu väntar på arbetsmarknaden.

- Det bästa med mitt program är att det är en bred linje och att det finns många möjligheter efter examen. Du kan till exempel arbeta som kurator till barn och familjer, med ekonomisk hjälp eller med stöd och behandling vid missbruk.

Något av det Storiy Anwar tar med sig från MDH är nya kunskaper och minnet av kärleksfulla lärare. Det mest givande med studierna menar hon har varit kunskaper om hur man hanterar individer som befinner sig i kris, men även att lära sig praktiskt socialt arbete via verksamhetsförlagd utbildning, VFU.

- Med hjälp av mina kunskaper kan jag göra skillnad i samhället. Det känns underbart att kunna hjälpa andra och må bra psykiskt själv också! Jag kommer från ett land där det alltid varit krig. Människor behöver hjälp där, men staten erbjuder ingen hjälp. Jag hoppas att det en dag kommer att finnas ”ett system” i mitt hemland också, precis som i Sverige.

Nu hägrar framtidens utmaningar. Storiy Anwar som nyligen har börjat söka jobb har stora förhoppningar, men säger att hon är beredd på att det kan ta lite tid att hitta drömjobbet.

Är du också sugen på att börja plugga något inom området hälsa?