sites.mdu.se

Text

Datum 2021-01-29
Artikeltyp Porträtt

Drömjobbet finns i mötet med olika kulturer

Denna artikel skrevs innan vårt officiella namnbyte den 1 januari 2022 från Mälardalens högskola (MDH) till Mälardalens universitet (MDU).

porträttbild på student

Niroshini Gabriel är internationell student från Sri Lanka. Efter sin examen från programmet International Business Management läser hon gärna vidare inom samma ämnesområde.

Niroshini Gabriel ville ha en examen från ett europeiskt lärosäte och dessutom studera på engelska, därför föll valet på MDH. Något av det som Niroshini Gabriel tar med sig från studierna på MDH är upplevelsen av att få arbeta tillsammans med internationella studenter från olika kulturer runt hela världen. Hon beskriver lärare och personal som hon mött under studietiden som kunniga, ödmjuka och vänliga att interagera med.

Något annat som Niroshini Gabriel har uppskattat är olika undervisningsformer i kurserna, till exempel seminarier och projektarbeten.

- Där har jag kunnat utveckla mina färdigheter och förmågor både i grupp och som individ. Jag har lärt mig massor med de resurser jag har fått från MDH.

Niroshini Gabriel tar också med sig den känsla av entusiasm och självförtroende som utbildningen har gett henne. En ny kunskap är att prata framför många människor utan att vara rädd. Framtidsplanerna är bland annat att läsa magisterprogrammet inom samma ämnesområde och att söka jobb.

- Jag vill jobba i ett multinationellt företag i Sverige där människor från olika kulturer rekryteras. Svenska multinationella företag är bäst på diversifiering, där kommer vi att kunna tillämpa och utveckla vår kunskap om International Business Management.

Är du också sugen på plugga International Buisness Management?