sites.mdu.se

Text

Datum 2021-04-20
Artikeltyp Porträtt

Rörelseenergi varje torsdag

Denna artikel skrevs innan vårt officiella namnbyte den 1 januari 2022 från Mälardalens högskola (MDH) till Mälardalens universitet (MDU).

Hur skapar man gemenskap under pandemin? Lovisa Lind är vice ordförande för Mälardalens Student Sport IF som i samband med Pluggpeppen dragit igång löpning och promenader varje torsdagskväll i Västerås.

Hej, vem är du?

Jag heter Lovisa Lind, är 25 år och pluggar till beteendevetare. När jag är ledig älskar jag att träna och tävla.

Varför drar ni igång torsdagsträningen?

Att träffa andra är jätteviktigt just nu, så vi försöker att hitta aktiviteter utomhus som är coronasäkra. Vi ses i Rocklundaspåret med max fyra personer i varje grupp så att vi kan hålla säkert avstånd. En grupp springer, och den andra promenerar. Vi har kört i tre veckor nu och de som testat har verkligen uppskattat det. Så vi kommer att fortsätta även efter Pluggpeppen och funderar just nu på fler säkra aktiviteter. Kanske brännboll? Den som är nyfiken på vad vi gör och vill anmäla sig till torsdagsträningen kan följa oss på Facebook. Man behöver inte vara medlem för att hänga med!

Varför tränar du själv?

Jag tror på att ha en balans i livet, en blandning av allt. Då lever man ett gott liv. Jag spelar fotboll och springer för att göra av med energi och för att få ny.

Har du testat något nytt?

Min nästa utmaning är att göra en klassiker, men jag har inte cyklat så mycket tidigare så nu kör jag spinning två gånger i veckan.

Ditt bästa träningstips!

Det gäller att hitta sin egen grej, det man tycker är roligt. Då blir träningen av. Och de dagar då det är som tuffast och jobbigast att ta sig ut, det är de dagarna man uppskattar träningen som mest.