sites.mdu.se

Text

Datum 2021-04-08
Artikeltyp Porträtt

Pepp på Pluggpeppen!

Denna artikel skrevs innan vårt officiella namnbyte den 1 januari 2022 från Mälardalens högskola (MDH) till Mälardalens universitet (MDU).

Det är många som har lämnat soffan och hängt på vår träningsutmaning Pluggpeppen! Elin Mellberg är en av dem som tagit chansen att få extra energi i vår.

Hej, vem är du och vilket program läser du?

– Hej! Jag heter Elin Mellberg och läser just nu mitt fjärde år på civilingenjörsprogrammet i produktion och produktdesign på MDH. Jag är en positiv och kreativ person som gillar utmaningar.

Vilken träning gillar du?

– Min favoritträning är den som lockar mig i stunden, vissa veckor är det yoga, andra högintensiva intervallpass. För att hålla motivationen uppe behöver jag variera min träning. En optimal vecka får jag lite av varje, så jag inte hinner tröttna!

Varför tränar du?

– Jag tränar för att må bra. Sedan jag var liten har jag varit aktiv och märkt tydligt hur mitt mående förändrats när träningen varit mindre prioriterad. När jag tränar har jag mindre ont i ryggen, sover bättre och känner mig mer positiv och energifylld.

Har du testat något nytt?

– Jag kastar mig gärna in i nya aktiviteter. Att våga prova nya saker har nog aldrig varit viktigare än i dessa tider när det kanske inte finns tillgång till det man är van vid, t.ex. idrottsanläggningar eller gym.

Ditt bästa träningstips!

– Den bästa träningen är den som blir av. Jag lyssnar mycket på vad kroppen behöver just idag och tränar därefter! Vissa dagar är jag fylld av energi och vill ”springa av mig”. Andra dagar kanske jag inte känner mig på topp eller behöver fokusera på hjärnan, då passar yoga bättre. Sen tycker jag att det är skönt att tänka att det inte behöver vara så himla krångligt, för det är när man gör det krångligt som det inte blir av.