sites.mdu.se

Text

Datum 2021-04-29
Artikeltyp Aktuellt

Fler vill läsa kurser på MDH i sommar

Denna artikel skrevs innan vårt officiella namnbyte den 1 januari 2022 från Mälardalens högskola (MDH) till Mälardalens universitet (MDU).

Det är inte bara till hösten som intresset för att utbilda sig är stort. I ansökningssiffrorna till MDH:s sommarkurser syns en ökning med 4 procent bland de som väljer en MDH-kurs i första hand.   

Totalt har högskolan tagit emot 1 605 ansökningar till sommarens kurser, jämfört med 1 516 till sommaren 2020. Antalet personer som väljer en sommarkurs på MDH i första hand har också gått upp, från 1 009 till 1 053 vilket motsvarar en ökning på drygt 4 procent. 

– Vi har ett år bakom oss med rekordmånga studenter, hela 19 900 valde att läsa ett program eller en kurs på MDH under 2020 och jag kan konstatera att det stora intresset håller i sig. Jag är stolt över att se att allt fler väljer MDH i första hand, både inför sommar- och höstterminen, säger Paul Pettersson, rektor MDH. 

Flest sökanden finns till kursen Cross-Cultural Management där 300 studenter har blivit antagna till sommarens omgång. 

– Utbudet är olika år från år, men det är jätteroligt att vi ser en ökning och att de sökande uppskattar utbudet, säger Ammie Westbeck, chef vid sektionen för antagning och examen på MDH. 

Bland årets utbud finns även kurserna trendspaning i teori och praktik, utveckling och lärande för grundlärare F-3, andraspråksinlärning, inledande relativitetsteori, sociolingvistiska perspektiv på flerspråkighet och den nya kursen djur i samhället. 

Kontaktinformation