sites.mdu.se

Text

Datum 2020-09-16
Artikeltyp Aktuellt

Intyg till CSN om ditt studiemedel påverkats av coronapandemin

Denna artikel skrevs innan vårt officiella namnbyte den 1 januari 2022 från Mälardalens högskola (MDH) till Mälardalens universitet (MDU).

Om dina studieresultat påverkats på grund av coronapandemin, så att du inte når de studieresultat som normalt krävs för studiemedel, kan du skicka in ett intyg till CSN.

MDH kommer inte att skriva specifika intyg för varje student. Du behöver istället själv ta ut en skärmdump av webbschemat, eller annan relevant information, för att styrka din ansökan till CSN.

Utdrag ur CSN:s information: ”Om det fattas poäng på grund av att skolan inte kunde bedriva undervisning under tiden då smittspridningen av coronaviruset pågick, kommer vi att ta hänsyn till det. Men du behöver ha någon form dokumentation som visar vad som har hänt. Det kan vara ett intyg som skolan har skrivit, ett mejl från skolan eller skärmdumpar på skolans information på webben.”


Webbschemat i Kronox

Om du behöver underlag för att styrka inställd undervisning och inställda tentor, eller att planerad undervisning/tentor har ändrats med kort varsel, så kan du få fram informationen via schemat i Kronox.

Du kan ändra start- och slutdatum vid de rubrikerna på schemasidan för att få fram information per kurs/kurskod mellan exakta datum. Du kan till exempel välja enbart tentor när du söker per kurskod, men om du vill visa CSN förändringar i undervisningen får du välja den andra länken och inte ”endast tentamen”. Du kan också söka fram information för flera kurser samtidigt om du väljer fliken ”Avancerad sök”.

Intyg till CSN

Mer information finns på CSN:s webbplats

Intyg

Schemat i Kronox

Mer information om din kurs/kurskod hittar du i Kronox

Webbschemat
Till toppen