sites.mdu.se

Text

Datum 2020-10-15
Artikeltyp Aktuellt

Hur främjas psykisk hälsa bland barn och unga?

Denna artikel skrevs innan vårt officiella namnbyte den 1 januari 2022 från Mälardalens högskola (MDH) till Mälardalens universitet (MDU).

Det är frågan som diskuteras i nästa avsitt av Inkludera Mera, som sänds den 29 oktober 2020.

Det timmeslånga programmet är öppet för alla att se och kommer bestå av gäster i studion, intervjuer och förinspelade reportage med experter på ämnet. En av gästerna är Charlie Eriksson från den ideella organisationen Aldrig ensam.

− Charlie Eriksson har själv lidit av psykisk ohälsa i form av depression och panikångest. Efter att ha försökt ta sitt eget liv fann han motivationen att hjälpa andra och startade Aldrig ensam. I programmet kommer han prata om varningstecken och hur de kan upptäckas, säger projektledare Marianne Kiiskilä.

Med i programmet är också Mia Heikkilä, docent i pedagogik, Linnea Hasslin och Lydia Ersberg, utvecklingsledare inom folkhälsa och välfärd i Region Västmanland, VLT:s chefredaktör Daniel Nordström samt Elin Löfvendahl, Lead project manager på ABB.

− Elin Löfvendahl ska prata om framtidens digitala verklighet och vad den innebär för våra barn och unga, säger Marianne Kiiskilä.

Programmet, som sänds klockan 10.00 den 20 oktober, är kostnadsfritt och öppet för alla, men du behöver anmäla dig för att få en länk till avsnittet.


Arrangeras av Samhällskontraktet

Inkludera Mera arrangeras av Samhällskontraktet, en samverkansarena där MDH, Västerås stad, Eskilstuna kommun, Region Västmanland och Region Sörmland satsar på forskning och utveckling för att lösa gemensamma utmaningar.

 

Anmälan

Alla kan se programmet utan kostnad

Anmälan är öppen

Läs mer om programmet

Läs mer