sites.mdu.se

Text

Datum 2020-11-13
Artikeltyp Aktuellt

Välfärdsteknik i virustider

Denna artikel skrevs innan vårt officiella namnbyte den 1 januari 2022 från Mälardalens högskola (MDH) till Mälardalens universitet (MDU).

Programmet Välfärdsteknik i virustider ger tips, råd och kunskap om digitala hjälpmedel som underlättar vardagen, speciellt för dig som är lite äldre.

Den årliga välfärdsteknikmässan för äldre i Eskilstuna ställdes i år in på grund av pandemin. Istället för mässan, vars syfte är att informera om hur digitala hjälpmedel kan underlätta vardagen fär äldre, har korta klipp spelats in på samma tema. I klippen ges tips och råd om tekniska lösningar som kan användas för att uträtta olika typer av ärenden.

− Det kan exempelvis röra sig om hur man utför bankärenden, beställningar, informationssökning, shopping, och sociala kontakter. Vi hoppas även att vi kan ge inspiration och visa hur digitala lösningar kan användas för underhållning i olika former, fysisk träning och deltagande i aktiviteter på distans, säger Marianne Kiiskilä, biträdande processledare för Samhällskontraktet, som är en av parterna bakom filmerna.

De korta filmerna, där bland annat appar som Swish och BankID visas, har klippts ihop till ett längre program där filmerna varvas med intervjuer av forskare och sakkunniga. Programmet är öppet för alla att se.

Parterna bakom Välfärdsteknik i virustider är MDH, Samhällskontraktet, SPF-seniorerna, Eskilstuna kommun och FoU i Sörmland.


Se programmet

Välfärdsteknik i virustider är öppet för alla att se på Samhällskontraktets hemsida (extern sida)

Titta