sites.mdu.se

Text

Datum 2020-06-17
Artikeltyp Porträtt

”MDH öppnade upp dörrarna för mitt drömjobb”

Denna artikel skrevs innan vårt officiella namnbyte den 1 januari 2022 från Mälardalens högskola (MDH) till Mälardalens universitet (MDU).

Efter sju år som butikschef i Örebro kände Sofia Fors att det var dags för att ta nästa steg i hennes karriär och hittade då beteendevetenskapliga programmet på MDH. Ett val som öppnade upp dörrarna för drömjobbet som organisationskonsult på Oak Consulting.

– Jag har alltid velat arbeta med utveckling av människor och har nu fått möjligheten att göra det på heltid tack vare min utbildning. I september börjar jag min tjänst på Oak Consulting där jag bland annat kommer att arbeta med företagsutveckling genom organisations-, affärs- och kompetensutveckling med människan i fokus, säger Sofia som nyligen avslutat sin sista termin vid MDH.

När Sofia började se sig om efter utbildningar och hittade beteendevetenskapliga programmet på MDH kände hon direkt att det var rätt för henne.

– Programmet hade precis vad jag sökte och jag kände direkt att det var något för mig. Det har gett mig en enorm bredd och en bra grund att stå på, med goda förutsättningar för en framtida karriär inom många olika områden. Med utbildningen i bagaget har jag fått andra perspektiv och förståelse över så väl mig själv som andra människor, säger Sofia.

Nära till Örebro

Som antagen student vid MDH och boende i annan kommun garanteras alla nationella studenter att få en bostad genom bostadsgarantin i campusorterna. Sofia valde däremot att bo kvar i Örebro och pendla under studietiden.

– Jag ville blanda det bästa av två världar och valde därför att tågpendla mellan Örebro och Västerås under min studietid. Det är framförallt jättesmidigt, men också väldigt nära. Det är ett perfekt tillfälle att plugga på väg till och från skolan, säger Sofia.

Vill du börja plugga på MDH?