sites.mdu.se

Text

Datum 2020-06-16
Artikeltyp Porträtt

”MDH har verkligen något för alla”

Denna artikel skrevs innan vårt officiella namnbyte den 1 januari 2022 från Mälardalens högskola (MDH) till Mälardalens universitet (MDU).

För lite mer än ett år sedan tog Nina Berg beslutet om att återigen studera. Distansutbildningen kompletterande pedagogisk utbildning (KPU) på MDH gav henne möjligheten att arbeta och studera samtidigt. I dagarna avslutade Nina Berg sina studier och har nu nästa utmaning i sikte - språkstödjare i svenska inom vuxenutbildning.

– MDH har verkligen något för alla, oavsett skede i livet. För mig var det viktigt att kunna kombinera mina studier och arbete samt att kunna göra det på distans och att kunna genomföra studierna på kort tid. Något som MDH kunde erbjuda, säger Nina Berg.

Efter att ha arbetat med försäljning, kundtjänst och inom spabranschen kände Nina Berg att det var dags för en ny utmaning. Hon ville komplettera hennes tidigare erfarenheter med en utbildning som skulle göra henne behörig att undervisa på gymnasienivå.

– När jag närmade mig 50 ville jag komplettera mina tidigare studier i engelska med något som gav mig behörighet att undervisa i ämnet. Därför fick jag upp ögonen för en KPU och känner att det alltid är bra att ha med sig en pedagogisk utbildning oavsett om man väljer att arbeta som lärare i framtiden eller om man väljer en annan yrkesväg, säger Nina Berg.

Under sina studier på MDH har Nina framförallt utvecklats som person, men tar även med nya bekantskaper och insikter.

– Jag har haft en fantastisk tid på MDH och har ännu en gång upptäckt hur roligt det är att plugga. Jag har lärt mig massa nya digitala verktyg och träffat vänner för livet genom alla lärare och kurskamrater. Jag har även fått möjligheten att bekanta mig lite med Eskilstuna, vilket är en fantastisk stad, säger Nina Berg.

Vill du börja plugga på MDH?