sites.mdu.se

Text

Datum 2020-06-18
Artikeltyp Porträtt

”Jag vill dela med mig av min kunskap”

Denna artikel skrevs innan vårt officiella namnbyte den 1 januari 2022 från Mälardalens högskola (MDH) till Mälardalens universitet (MDU).

Stefan Brodin avslutade nyligen sin sista termin på specialpedagogprogrammet och drömmer om att föreläsa för en stor publik – i Sverige och utomlands.

– Jag har höga krav på utbildningar och MDH har hög klass vilket gjorde att jag valde att söka specialpedagogprogrammet här. Jag ångrar mig inte en sekund och har haft många engagerade lärare och föreläsare längs vägen som inspirerat mig till att vilja göra samma sak. Jag vill dela med mig av min kunskap, till många, säger Stefan. 

Efter att Stefan arbetat som lärare i 20 år, kände han att det var dags för att utveckla sina kunskaper och valde då att söka till specialpedagogprogrammet på MDH. Som person har han ett starkt driv om att det går att förändra och förbättra skolan, något som har utvecklats under hans studietid på högskolan. 

– Jag har fått en tydlig vision om hur jag vill arbeta och fått redskap för att kunna se behoven i klassrummen och jag känner mig enormt säker i mitt uppdrag. Under min studietid har jag också fått ett större intresse för specialpedagogik och kommer fortsätta fördjupa mig inom området, säger Stefan. 

Vill du börja plugga på MDH?