sites.mdu.se

Text

Datum 2020-06-18
Artikeltyp Aktuellt

Avslutningshögtid – en glädjens dag för hela högskolan

Denna artikel skrevs innan vårt officiella namnbyte den 1 januari 2022 från Mälardalens högskola (MDH) till Mälardalens universitet (MDU).

Den 17 juni deltog ett hundratal studenter och anhöriga vid MDH:s avslutningshögtid som till följd av coronaviruset arrangerades digitalt. En ceremoni som anordnas för att tacka studenterna för deras studietid.

– Den var en jättebra lösning av högskolan att arrangera ceremonin digitalt, när vi tvingas fira på distans. Framförallt var det trevligt att få ta del av tal från rektor och akademichef. Och studenterna som sjöng gjorde ceremonin stämningsfull och mysig, säger Emma Sjödin som avslutat sin sista termin på ämneslärarprogrammet.

Avslutningshögtiden anordnas vanligtvis i högskolans lokaler och arrangeras för att gratulera studenter till att vara i mål med sina studier. Det ligger många år av hårt arbete bakom en examen och det vill rektor och chefer vid högskolan gratulera till. Högtiden är också ett sätt att tacka studenterna för att de valt att studera vid MDH.

När coronaviruset satte stopp för en fysisk ceremoni ställde MDH om till en digital ceremoni och under dagen kunde man följa studenternas firande i sociala medier.

– Jag är jättetacksam över att jag tillsammans med andra studenter och deras familjer gavs möjligheten att uppleva en riktig avslutning trots att vi firade på distans. MDH ligger mig varmt om hjärtat och jag är otroligt stolt över min studietid på högskolan, Lana Fazulla som avslutat sin sista termin på civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi.