sites.mdu.se

Text

Datum 2022-03-30
Artikeltyp Porträtt

”Att plugga innovation öppnar många dörrar”

Sarah Larsson har studerat innovationsprogrammet på MDU och hann under studietiden plocka hem titeln som svensk mästare i entreprenörskap. Nu har hon en karriär inom FN i sikte.

– Jag tar med mig jättemycket från min studietid och framförallt ett bredare perspektiv på livet. Det bästa med att plugga innovation är att det är ett otroligt spännande område som ger kunskap som behövs inom alla branscher, vilket öppnar många dörrar i yrkeslivet, säger Sarah.

Från MDU tar Sarah också med sig nya tankesätt som hon önskar praktisera i en verksamhet som arbetar för att lösa viktiga frågor i samhället.

– Just nu har jag flera projekt igång, men mitt drömjobb är att få arbeta med verksamhetsutveckling inom FN eller på ett företag som arbetar med att lösa samhällsproblem, säger Sarah.

Hon fick upp ögonen för innovationsprogrammet på MDU och såg möjligheten att utveckla sin förmåga att lösa problem och ta fram idéer som ger värde för andra.

– Jag har inte hittat någon liknande utbildning på andra lärosäten. Innovationsprogrammet är perfekt för den som vill arbeta som entreprenör eller lösa problem som skapar nytta och värde för flera människor. Under studierna får man en helt annan förståelse för mänskliga beteenden och ett annat tänk - man blir en problemlösare, säger Sarah.

Vill du också plugga innovation?