sites.mdu.se

Text

Datum 2020-02-13
Artikeltyp Aktuellt

Läs till specialistsjuksköterska – ansök senast 16 mars

Denna artikel skrevs innan vårt officiella namnbyte den 1 januari 2022 från Mälardalens högskola (MDH) till Mälardalens universitet (MDU).

Bristen på specialistutbildade sjuksköterskor är stor, och för dig som utbildar dig finns goda karriärmöjligheter. Den 17 februari öppnar ansökan till specialistutbildningarna med start höstterminen 2020.

– För att kvalitetssäkra vården krävs det att det finns sjuksköterskor med specialistkompetens. Vården blir allt mer specialiserad. Därför är behovet av specialistsjuksköterskor stort, både idag och i framtiden, säger Anders Widmark, samordnare för två av specialistutbildningarna vid MDH.

För att tillfredsställa dagens och morgondagens behov av spetskompetens startar MDH till hösten två nya specialistutbildningar för sjuksköterskor – med inriktning akutsjukvård samt hälso- och sjukvård i hemmet. Det innebär att du som sjuksköterska kan specialisera dig inom fem områden vid MDH med start höstterminen 2020.

Alla fem specialistprogram omfattar 60 högskolepoäng och går att läsa på halvfart, vilket gör att du kan kombinera arbete och studier.

Program med start HT20:

  • akutsjukvård
  • anestesivård
  • hälso- och sjukvård i hemmet
  • intensivvård
  • psykiatrisk vård

 

Akutsjukvård – helt utan campusträffar

Utbildningarna med inriktning mot anestesivård, intensivvård och psykiatrisk vård har Västerås som studieort, medan du som specialiserar dig inom akutsjukvård och hälso- och sjukvård i hemmet läser på distans.
Programmet med inriktning akutsjukvård är uppbyggt helt utan campusträffar.

− Alla teoretiska avsnitt finns tillgängliga i en virtuell utbildningsmiljö. I denna miljö genomförs även digitalt överförda föreläsningar, digitala simuleringar och webbinarier, säger Anders Widmark.


Läs mer om specialistutbildningarna med start HT20