sites.mdu.se

Text

Datum 2020-04-20
Artikeltyp Aktuellt

MDH hjälper svensk industri med kompetensutveckling

Denna artikel skrevs innan vårt officiella namnbyte den 1 januari 2022 från Mälardalens högskola (MDH) till Mälardalens universitet (MDU).

I början av maj startar MDH kurser inom mjukvaruutveckling och AI som främst vänder sig till yrkesverksamma som blivit permitterade och arbetslösa på grund av coronapandemin.

Anledningen till satsningen är en direkt förfrågan från svensk industri.

MDH har fått flera önskemål från företag och branschorganisationer som behöver hjälp att kompetensutveckla anställda som drabbats av rådande situation och som därför inte kan arbeta.

På Bombardier i Västerås är man nöjda med att MDH tar önskemålet på allvar och att högskolan redan inom ett par veckor erbjuder distanskurser inom efterfrågade områden.

MDH:s satsning på extrainsatta kurser för svensk industri ligger helt rätt i tiden och är högst relevant för oss på Bombardier, säger Fredrik Owman, Site General Manager på Bombardier i Västerås.

Fredrik Owman menar att kurserna bidrar till att Bombardier kan satsa på viktig kompetensutveckling som de har svårt att hinna med när verksamheten pågår.

Vi tar vara på tillfället att göra något positivt av en mycket svår situation, tillägger han.

Samtliga kurser är på avancerad nivå, ges på engelska, är kostnadsfria och ger 2,5 högskolepoäng per kurs. Kurserna ges dessutom helt på distans.

Mer information om kurserna

Kontaktinformation