sites.mdu.se

Text

Datum 2019-09-30
Artikeltyp Aktuellt

Hon är bäst på att kommunicera forskning

Denna artikel skrevs innan vårt officiella namnbyte den 1 januari 2022 från Mälardalens högskola (MDH) till Mälardalens universitet (MDU).

Med sin presentation om hur digital teknik kan hjälpa nyblivna pensionärer att röra sig mer kammade Lisa Waltersson hem förstaplatsen i Forskar Grand Prix vid MDH.

− Det känns såklart jätteroligt, säger Lisa Waltersson, doktorand inom hälsa och välfärd.

I en fullsatt lokal på Expectrum i Västerås anordnade MDH i fredags en av sex deltävlingar av Forskar Grand Prix - Sveriges största tävling i presentationsteknik för forskare. Tävlingen går ut på att på göra den mest begripliga, fängslande och inspirerande presentationen av sin forskning på endast fyra minuter.

− Det är verkligen en utmaning att presentera sin forskning på så kort tid. Jag såg det som ett bra tillfälle att utvecklas och få med mig kunskap som gör att jag blir bättre på att presentera min forskning även i andra sammanhang, säger Lisa Waltersson.

Vidare till riksfinal

Segern i deltävlingen innebär att Lisa Waltersson får representera MDH i riksfinalen på Nalen i Stockholm i slutet av november. Där ställs hon mot vinnarna från de andra deltävlingarna.

− Nu får jag chansen att presentera min forskning igen, och dessutom representera MDH. Det gör att jag vill vässa till min presentation ytterligare, säger Lisa Waltersson.