sites.mdu.se

Text

Datum 2019-09-18
Artikeltyp Aktuellt

"En stor del av våra nyanställda kommer som nyexaminerade från MDH"

Denna artikel skrevs innan vårt officiella namnbyte den 1 januari 2022 från Mälardalens högskola (MDH) till Mälardalens universitet (MDU).

Vid flera tillfällen under hösten kommer Region Sörmland och Region Västmanland till MDH för att knyta kontakt med sjuksköterskestudenter som vill ut i arbetslivet.

− En stor del av våra nyanställda sjuksköterskor kommer varje år som nyexaminerade från MDH, säger Elin Godin, HR-konsult på Region Västmanland.

Under besöken, som samordnas av Karriärtorget vid MDH, kommer regionerna bland annat informera om sina olika arbetsplatser, karriärmöjligheter och arbetsuppgifter. Och självklart svara på frågor från studenterna.

– Sjuksköterskeutbildningen vid MDH är en viktig samarbetspartner för oss i vårt arbete med kontinuerlig rekrytering av sjuksköterskor. Det är viktigt för oss att visa vilka vi är och ge inspiration från vår verklighet på plats i studentens vardag, säger Elin Godin.

Region Västmanland kommer stå i Länken på MDH Västerås under onsdagsförmiddagar.


Träffa Region Sörmland i Eskilstuna

Region Sörmland kommer till MDH i Eskilstuna under torsdagarna, där de kommer stå vid entrén in från Drottninggatan 12.

– Vi svarar gärna på frågor samt vägleder kring karriärmöjligheterna i Region Sörmland. Och så ser vi fram emot att möta nyfikna och intresserade studenter, säger Susanne Morberg vid HR-staben, enhet Rekrytering och arbetsmarknad.

Hon tillägger:

– Vi är en av Sörmlands största arbetsgivare och hos oss finns en bredd av arbetsuppgifter och inriktningar inom olika yrkesområden. Det här är en möjlighet för oss att komma ut och berätta om våra olika verksamheter och möjligheter, säger Susanne Morberg.