sites.mdu.se

Text

Datum 2019-10-25
Artikeltyp Aktuellt

Inspireras av våra alumner

Denna artikel skrevs innan vårt officiella namnbyte den 1 januari 2022 från Mälardalens högskola (MDH) till Mälardalens universitet (MDU).

Välkommen till öppna föredrag med två av MDH:s alumner. Under november och december gästar Frida Haraldsson och Filip Thunstedt sin tidigare högskola för att inspirera och dela med sig av sina erfarenheter. Båda föreläsningarna är gratis och öppna för alla. Begränsat antal platser - anmäl dig nu!

Frida Haraldsson – lärare, influencer och elitidrottare


En inspirerande eftermiddag med nya idéer till lärande för dig som arbetar i förskola eller skola. Frida Haraldsson är lärare på Lövängsskolan i Västerås och aktiv med sin profil lararfrida på Instagram. Där delar hon med sig av sin kreativitet och pedagogik och har skapat ett inspirerande nätverk för både föräldrar och andra lärare i hela Sverige.

Förutom sin drivkraft som lärare är hon även handbollsspelare på elitnivå. MKL (Mälardalens kompetenscentrum för lärande) berättar om kompetensutveckling för dig som arbetar i förskola och skola.

När: Torsdag 28 november 14.30 – 16.00

Var: MDH i Västerås, restaurang Rosenhill


Filip Thunstedt – ekonom, poddare och visionär


Julavslutning tillsammans med Filip Thunstedt, ekonom som arbetar på en av Nordens mest framgångsrika investmentbanker. Han har även drivit en hemsida om sparande och ledde 2017 Sveriges största poddcast om kryptovalutor och arbetade tidigare med finansiell rådgivning till förmögna privatpersoner och elitidrottare.

Filip berättar om sin studietid och tiden efter det, sitt karriärsval och hur utbildningen öppnade nya dörrar. Idag ansvarar han för en ny satsning på företaget Pareto och ser MDH som en viktig del av sitt varumärke.

När: Torsdag 12 december 16.30 – 18.00

Var: Valvet, Sparbanken Rekarne i Eskilstuna