sites.mdu.se

Text

Datum 2019-10-23
Artikeltyp Aktuellt

Framtidssäkra dig och dina kollegor – ansök till kurser

Denna artikel skrevs innan vårt officiella namnbyte den 1 januari 2022 från Mälardalens högskola (MDH) till Mälardalens universitet (MDU).

Nu kan du som varit yrkesverksam i några år kompetensutveckla dig genom kurser inom flera av framtidens områden. Kurserna är utvecklade i samarbete med ett stort antal företag utifrån deras kompetensutmaningar och reella behov. Ansökan är öppen och kurserna startar den 11 november.

Alla pratar livslångt lärande vilket innebär att vi kontinuerligt behöver fylla på med nya kunskaper. För att möta framtidens utmaningar inom områden som digitalisering och globalisering har MDH tagit fram ett antal kurser inom Applied AI, Environmental and Energy Engineering, Software and Computer Systems Engineering och Production Engineering.

Kurserna syftar till att du som deltagare snabbt ska få ny kompetens. Innehållet är direkt applicerbart i företagens verksamheter och ger deltagarna en inblick i den forskning, metodik och ny teknik som ligger i framkant.

Om du inte har akademisk bakgrund kan du söka kurserna och hänvisa till reell kompetens till exempel arbetslivserfarenhet och andra utbildningar.


Just nu finns flera kurser att söka, med kursstart 11 november 2019:

  • Ambient Air Quality Management
  • Applied spectroscopy for future energy and environmental systems
  • Quality assurance – Model based testing in practice
  • Automated Test Generation
  • Circular Economy in Environmental Engineering
  • Applied Statistics in Engineering