sites.mdu.se

Text

Datum 2019-06-10
Artikeltyp Aktuellt

Regionens industriföretag samarbetar med våra studenter

Denna artikel skrevs innan vårt officiella namnbyte den 1 januari 2022 från Mälardalens högskola (MDH) till Mälardalens universitet (MDU).

Som student på MDH kan du genomföra dina projektarbeten hos några av Sveriges ledande industriföretag. Kanske implementeras ditt förbättringsförslag direkt i företagens processer och produktion.

43 studenter från kursen industriell processutveckling presenterade sina projektarbeten under en heldag hos Volvo Construction Equipment (Volvo CE) i Eskilstuna.

– Vi vet att flera av lösningarna som studenterna presenterade kommer att implementeras i företagens produktion – några är redan igång. Vi vet också att flera företag ser projektarbete som en möjlighet för att knyta band med framtida medarbetare. Samarbetet är alltså en vinn-vinn-situation, säger San Aziz, universitetsadjunkt och lärare.

Studenterna som studerar andra och tredje året till högskole- eller civilingenjörer, presenterade lösningar på konkreta industriella problemställningar på uppdrag av Volvo CE, Volvo GTO, Outokumpu Stainless, Södergrens Metallindustri, Flowserve, Eskilstuna Elektronikpartner och MITC.

Dagen spenderades på Customer Center, en demonstrationsanläggning som är en av de verksamheter som Volvo CE bedriver i Eskilstuna.

– För oss är det positivt och viktigt att samarbeta med MDH:s studenter - det är inspirerande och ger oss energi. Dessutom ger det oss en möjlighet att rekrytera framtidiga ingenjörer, säger Johan Härner, chef för produktionsutveckling och projektkontor inom Volvo CE Operations Eskilstuna.

– Vi är mycket stolta och glada för att industriföretag i regionen ser nyttan av att samarbeta med MDH och våra studenter. Företagen avsätter värdefull tid till projekten och bidrar med sina produktionsmedarbetare som handledare, säger San Aziz.

– Det är mycket inspirerande att vara lärare för blivande ingenjörer. Speciellt motiverande är det när vi samarbetar med företag som värdesätter och utmanar våra studenter. Den här kursen har lockat många internationella studenter vilket också skapar en dynamisk miljö i gruppen, förklarar San Aziz.


Produktion och produktionsdesign

Högskolan samarbetar med några av världens främsta teknikföretag för att ge dig som student möjlighet till skarpa projektarbeten, praktikplatser, traineetjänster och nätverksskapande redan under studietiden.

Vägen till ditt drömjobb börjar här: