sites.mdu.se

Text

Datum 2019-12-06
Artikeltyp Aktuellt

MDH på Saco-studentmässan

Förra veckan deltog MDH på Saco-studentmässan i Älvsjö, Stockholm. Hela 23 828 presumtiva studenter besökte eventet under tre dagar och fick träffa ambassadörer och studievägledare som berättade om högskolan och utbildningsutbudet.

– Vår monter var välbesökt och vi hade många härliga möten med nyfikna elever som vi hoppas få träffa här på högskolan till hösten. Deltagandet syftar till att inspirera alla som vi möter till att göra ett medvetet studieval och självklart vill vi vara det första valet, säger Dani Franjkovic, kommunikatör och projektledare för MDH:s deltagande vid Saco-studentmässan.

På tre dagar pratade MDH-ambassadörerna med över 5 000 personer, vilket är 14 personer per timme per ambassadör. Det var frågor om allt från var vi ligger och vilka kurser man läser inom robotikprogrammet, till hur många år som 180 högskolepoäng motsvarar.

– Det är en ung och energisk målgrupp. Många är öppna för att höra om hur vår vardag är, vad vi tycker om högskolan, vad vi lär oss och vad vi vill jobba med efter examen. De är ofta ute efter att bli inspirerade och påverkade men även lyssnade till, säger Elin Mellberg, som läser högskoleingenjörsprogrammet i innovation och produktdesign vid MDH.

I år fick besökarna även registrera sig i ett CRM-system för att få mer information om de program eller utbildningsområden som intresserar dem och även en påminnelse om när det är dags att ansöka till höstens utbildningar.

– Det är självklart att de besökare som vi fick bra kontakt med och som är intresserade av att plugga hos oss ska få den servicen. Förhoppningen är att de känner sig tillräckligt mätta på information för att ta beslutet att ansöka till en utbildning på MDH, säger Dani Franjkovic.

Saco-studentmässorna i Stockholm och Malmö anses av många sakkunniga vara Sveriges största forum för studieval efter gymnasiet. Målgruppen som i första hand mässan vänder sig till är Sveriges avgångselever, alltså ungdomar som går sista året på gymnasiet.