sites.mdu.se

Text

Datum 2014-10-03
Artikeltyp Aktuellt

Peter Wallin - Årets alumn 2014

Igår delades utmärkelsen Årets alumn ut för tredje året i rad på Mälardalens högskola. Peter Wallin blev Årets alumn för sina samverkande och drivande initiativ inom forskning och utbildning.

– Det är väldigt kul och hedrande att bli utnämnd till Årets alumn, säger Peter Wallin som var en av fem nominerade till utmärkelsen i år.

Utmärkelsen Årets alumn handlar om att lyfta fram tidigare studenter som har utmärkt sig på olika sätt, bland annat genom att bidra till utvecklingen av näringsliv, offentlig sektor eller frivilligorganisationer och genom att vara förebilder och bra ambassadörer för MDH.

Vinnaren av Årets alumn 2014, Peter Wallin, har studerat till civilingenjör i datateknik på MDH. Efter sin civilingenjörsexamen började han doktorandutbildning och disputerade 2011. Peter arbetar idag som Technology Research Manager på Volvo Construction Equipment i Eskilstuna, och var bland annat en av de drivande krafterna till att MDH blev utsedd till ”Volvo Group Preferred Research Partner”. Avtalet är ett långsiktigt samarbete inom inriktningarna inbyggda system och produktionsteknik och innebär bland annat fler forskningssamarbeten och gemensamma projekt mellan Volvo och MDH, och att MDH får stöd av Volvo i utvecklingen av relevanta utbildningar.

För Peter Wallin är samverkan med sitt tidigare lärosäte självklart.

– Vi ser samverkan med högskolor och universitet som en strategiskt viktigt del för att Volvo Construction Equipment ska fortsätta vara ett av de mest innovativa företagen i vår bransch. Mälardalens högskola passar utmärkt in i den strategin med sin starka och i vissa fall världsledande forskning i områden som är viktiga för oss. Tydliga exempel är områdena inbyggda system och produktionsteknik.

Även för högskolan är utmärkelsen ett viktigt sätt att lyfta fram alumnerna:

– Utmärkelsen visar att våra alumner är viktiga för oss och att de även efter att de lämnat studierna på MDH har ett värde i en fortsatt relation med högskolan, säger rektor Karin Röding, som delade ut utmärkelsen vid en ceremoni på campus i Eskilstuna.

Kontaktinformation